Bu sayfada, uzmanı olduğum kozmetik sektörü ve ürünleri ile ilgili yazılarımın haricinde okuduğum ve çok beğendiğim kişisel gelişim kitaplarının özetlerini bulabilirsniz. Amacım özetlerini beğendiğiniz kitapları alıp tamamını okumanızı özendirmektir. 
Unutmayın bilgi, sevgi ve para paylaştıkça çoğalır. 
İyi okumalar...

Sizlere profesyonel ve bilinçli bir kuaför ile alelade bir kuaförün en önemli farkı olan konsültasyon, teşhis ve tavsiye hizmetlerinin öneminden bahsetmek istiyorum.

Bir kozmetik ürünün fiyatı sizin için ne zaman pahalıdır? Bir ürün sizin için hangi kriterlere sahip olursa kalitelidir? İyi bir marka nasıl olur? Neden kozmetik ürün satın alıyoruz?

Saç boyama hem teknik, hem de kimyasal özellikleri dikkate alındığında profesyonellerce, yani kuaförler tarafından yapılması daha uygun olan bir işlemdir.

Saçlarımız biz çıplakken bile sahip olduğumuz tek elbisemizdir. Aynı zamanda saçlarımız yüzümüzün giysisidir de. Stilimizi yansıtırken bilinçli veya bilinçsizce kullandığımız tek aracımızdır.

Sizlere günümüzde doğal kozmetik diyaloglarında adı en çok kullanılan ve mucizevî ürün olarak sıkça duymaya başladığımız bir meyve ve bu meyvenin yağının yararlarından bahsetmek istiyorum: Hindistan cevizi.

Yaz aylarının yaklaştığı bu güzel ilkbahar günlerinde hasretini çektiğimiz sıcak ve güneşli havalar içimizi de dışımızı da ısıtmaya başladı. Cildimizi güneşin UV ışınlarından, kumun korozif etkilerinden, havuzun klorundan, denizin tuzlu suyundan korumayı ihmal etmiyoruz. Peki ya saçlarımızı?

Gözkapaklarınız mı kaşınıyor? Dudaklarınız mı şişiyor? Gözleriniz mi yaşarıyor? Yüzünüzde kızarıklıklar mı oluştu? Siz de nüfusun %2'lik bir kısmında olduğu gibi kullandığınız oje, maskara, şampuan, gündüz kreminiz hatta parfümünüz bile sizde alerji yapıyor olabilir. Alerjik reaksiyon verebilen kozmetik ürünler nasıl tanınır? En riskli maddeler...

Öncelikle unutmayın ki, ağzı kapalı ve kendi dozörü veya püskürtücüsü olan ürünler, ağzı açık kavanoz tipi ürünlerden daha dayanıklıdır. Bunun yanı sıra içinde alkol ihtiva eden deodorant, parfüm gibi ürünler koruyucu içermeyen doğal kozmetiklere oranla daha uzun süre saklanabilirler.

Bu yazımda sizinle "anti-aging" kozmetiklerle ilgili bazı şehir efsaneleri ve gerçeklere ait bilgilerimi paylaşmak istiyorum. Kozmetik üreticilerinin en çok para kazandıkları ürün ailesi "anti-aging" (Kırışıklık karşıtı), yani yaşlanmanın etkilerini durduran veya yavaşlatan özelliği olduğu varsayılan ürünleridir.

Şu sıralar webde ve sosyal medyada oldukça fazla sayıda paylaşım Japonya'da kullanılmaya başlamış olan yeni bir teknolojiden bahsediyor: Tera Bio Dalgası. Bu dalganın her gün kullandığımız kozmetik ürünlere yüklenmesinin bize hangi yararları sağlayabileceğini biliyor musunuz?

Robert Kyosaki'nin başarı ve varlık oluşturma tecrübelerinden oluşturulmuş olan Zengin Baba, Yoksul Baba kitabını okuduktan sonra zengin olmak için yüksek bir gelire sahip olmanız gerektiği saplantısı yerle bir olacak.